Joskus tekee mieli vain ihan vähän jotain makeaa. Silloin leivon tätä täydellistä omenakakkua läpimitaltaan 20 cm:n kakkuvuokaan. Herkku maistuu entistäkin paremmalta, kun tietää, että sitä on leivottu vain pieni makupala.
Tämä on sellainen äidin oma, salainen pahe.
6—8 palaa
100 g voita
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljaesanssia
2 munaa
2 rkl rommia (tai punssia)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 omenaa
Demerara-sokeria
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljaesanssi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon kevyesti rikki vatkatut munat ja sen jälkeen rommi.
Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seokseen.
Lisää pieneksi kuutioidut omenat.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Ripottele päälle Demerara-sokeria.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoa.
0 kommenttia