Tämän helppotekoisen leivän pyöräyttää uuniin hetkessä, sillä taikinaa ei vaivata ja se kohotetaan vain kerran.
1 leipä, 6 palaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl herneitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl hernejauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
voita
kurpitsansiemeniä
(merisuolaa)
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää herneet, kurpitsansiemenet ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun, kooltaan noin 20 x 30 cm vuokaan.
Peitä liinalla ja kohota 20–30 minuuttia.
Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja paina taikinaan muutama nokare voita. Paista 225-asteessa 15–20 minuuttia.
0 kommenttia