Meillä keitellään usein aamuisin ihan tavallisia kattilapuurojakin, ja niistä tykätään, mutta raikkaat tuorepuurot taitavat pikkuriikkisesti kuitenkin olla koko perheen suosikkeja. Näin loppukesällä ne ovat parhaimmillaan, kun tarjolla on yltäkylläisesti tuoreita, kotimaisia marjoja ja hedelmiä.
Itse pidän tuorepuuroista, joissa banaanin makeuden vastapainona on puolukoita tai punaherukoita. Tässä annoksessa punaherukat kelpaavat muksullekin. Niitä oikein pyydetään, vaikka muuten ne eivät mitään supersuosiota nauti.
Itse pidän tuorepuuroista, joissa banaanin makeuden vastapainona on puolukoita tai punaherukoita. Tässä annoksessa punaherukat kelpaavat muksullekin. Niitä oikein pyydetään, vaikka muuten ne eivät mitään supersuosiota nauti.
4:lle
6 dl maustamatonta, juoksevaa jogurttia
2,5 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 banaani
1 iso, hapan omena
2—3 dl marjoja, esimerkiksi mustikoita ja punaherukoita
2—3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita hiutaleet jogurttiin. Kääntele joukkoon pieneksi kuutioitu banaani, raastettu omena, marjat ja sokeria hedelmien happamuuden mukaan. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista koostumus ja lisää tarvittaessa jogurttia tai hiutaleita.
Nosta jääkaappiin ja anna tasaantua hetki kylmässä. Jaa annoskulhoihin. Koristele marjoilla. Nauti.
0 kommenttia