Oveen ripustettava avainpussi

Leonardo da Vinkki - 10/09/2019


Tämä postaus on sinulle, joka unohdat avaimesi eteisen pöydälle ja paukautat ulko-oven reippaasti lukkoon ulos lähtiessäsi.

Avaimet eivät unohdu kotiin, kun pidät niitä pussissa, jonka ripustat ovenkahvaan. 

Jos ovessasi on vaakasuora, toisesta päästä avoin kahva, voit ommella pelkän avainpussin.

Jos ovessa on molemmista päistä kiinnitetty vetokahva, tarvitset avaimille tarkoitetun pussukan lisäksi ripustimen, joka jää oveen roikkumaan, kun avaat hakalukon ja otat avainpussin ulos lähtiessä mukaasi. 

Toteutin koko projektin tarranauhaa lukuun ottamatta kierrätysmateriaaleista. Siksi purjerengas on kullan-, vetoketju messingin- ja hakalukko hopeanvärinen. Se ei itseäni materiaaleja kierrättäessäni haittaa. Pieni, harmonian rikkova, rosoinen vaihtelu tuo työhön vain luonnetta.

Koko

14 cm x 17 cm

Toteutus

Leikkaa suorasta lahkeesta pystysuuntaan 19 cm pala. Leikkaa ulkosivusauma pois ja avaa kangas työpöydälle. Lahkeen sisäsivusauma on nyt pystysuoraan keskellä suorakaiteen muotoista kangaspalaa.

Leikkaa kangas sauman suuntaisesti kahtia sauman vasemmalta puolelta, 4,5 cm etäisyydeltä saumasta. Ompele tähän vetoketju, jonka päät olet huolitellut raitakankaalla.



Siksakkaa palan reunat.

Tee kankaaseen reikä ja kiinnitä purjerengas vetoketjun viereen, päähän, josta vetoketju aukeaa.

Taita kangas sauman kohdalta kaksin kerroin, kankaan oikeat puolet vastakkain. Aseta äsken ompelemasi raitanauha purjerenkaan kohtaan lyhyelle sivulle. Aseta samaan kohtaan lyhyelle sivulle nauhan alle purjerenkaan reikää suurempi pala raitakangasta, jonka reunat on huoliteltu siksakilla. Tämä pieni yksityiskohta huolittelee pussin ulkonäön, jos purjerenkaan aukko on kovin suuri. Nyt aukosta näkyy samaa raitakangasta mistä on tehty myös pussin ripustuslenkki.

Ompele pussin lyhyet sivut. Avaa vetoketju ja ompele pitkä sivu. Ohenna hieman kulmien saumavaraa.

Käännä pussi oikeinpäin. Huolittele kulmat. Eli, tarkista ettei kangas jää niihin ryttyyn. Tässä kätevänä apuna on esimerkiksi tukeva parsinneula, jolla voit muokata kankaan terävään kulmaan.

Leikkaa farkkukankaasta 2 cm x 20 cm pala ja taittele se nauhaksi. Ompele avoin sivu kiinni.

Leikkaa farkkukankaasta kaksi 6 cm x 10 cm palaa nauhojen päihin. Taita pala pituussuunnassa kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain. Taita pitkän sivun reunat taitteen sisään saumavaraksi. Taita lyhyet sivut palan taakse ja aseta niiden päälle tarranauhan toinen puoli. Ompele tarranauha molemmilta lyhyiltä sivuilta ja saumavaralliselta pitkältä sivulta paikoilleen. Työnnä nauhan pää näin syntyneeseen ”taskuun” ja ompele vielä reunojen ympäri pari kierrosta ja varmistukseksi vielä keskeltä. Pujota hakalukko nauhaan ja tee samoin toinen pää.

Nyt voit ripustaa avainpussin oveen.


Kierrätysmateriaalit


farkkujen lahje
pieni pala raitakangasta
pala tarranauhaa
15 cm vetoketju
6,5 cm pitkä hakalukko
pieni purjerengas


samankaltaisia

0 kommenttia