Sitruuna-lakritsijäätelö on klassinen muunnelma aiemmin julkaisemastani Himoitusta lakujätskistä. Se on ilman jäätelökonetta valmistuva, koukuttava herkku, jota on lähes pakko tehdä uudestaan.
Kehtaa tarjota vieraillekin, vaikka yleensä perhe ehtii ensin.
Lakritsi on salainen paheeni ja lakujäätelö alkukesän ykkösherkkuni. Siitä muunnelmana voi tehdä sitruuna-lakritsijäätelön.
Jätskin valmistus on helppoa ja siitä tulee glukoosisiirapin vuoksi kermaista ja silkinpehmeää ilman jäätelökonetta.
6 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
1,5 tl lakritsijauhetta (Lakrids by Bülow)
2 dl lakritsimakeisia (Pandan Lakupala)
Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.
Viipaloi osa makeisista koristeeksi. Pilko loput hienoksi rouheeksi.
Sekoita lakritsijauhe ja -rouhe 1/3 kermaseoksesta ja sitruuna loppuosaan. Kaada ensin sitruunaseos kannelliseen pakastusrasiaan. Tasoita. Lisää päälle lakritsiseos ja sekoita siitä raitoja sitruunaseokseen. Koristele lakritsiviipaleilla.
Pakasta seuraavaan päivään. Nauti!
0 kommenttia