Vauhtiveikkojen kännykkäpussit

Leonardo da Vinkki - 10/23/2019


Alakoululaiselle puhelin on tärkeä. Välillä se tuntuu olevan liimattu käsiin kiinni. Joskus käsiä kuitenkin tarvitaan muuhun kuin älypuhelimen näpyttelyyn. Silloin kaulaan ripustettava kännykkäpussi on kätevä. Tukevassa pussissa puhelin on suojassa, eikä se vahingossa unohdu esimerkiksi kirjaston hyllylle, kun on kerätty luettavaa ja selattu kiinnostavia kirjoja.

Tällä ajatuksella ompelin kierrätysmateriaaleista muutaman kännykkäpussin poikani luokkakavereille. Materiaalina käytin ystävältäni saatuja farkkukangasnäytteitä, mutta yhtä hyvin pussin voi ommella kiertoon päätyneistä housuista.

Jokainen työ on uniikki, hiukan erilainen kuin muut, vaikka perusajatus on kaikissa sama.


Koko

15 x 20 cm

Toteutus

Valitse housuista sopiva kohta ja leikkaa siitä 30 x 43 cm pala. Huolittele pitkät reunat tiheällä siksakilla tai saumurilla.

Taita kangas pitkältä sivulta nurjat puolet vastakkain kaksinkerroin. Pala on nyt 30 x 21,5 cm kokoinen. Ompele taitteella oleva pitkä sivu kahdella ompeleella "farkkusaumaksi". Taita toisesta pitkästä reunasta 1,5 cm saumavarat sisään ja ompele myös siihen kahden ompeleen farkkusauma. 

Kiinnitä mahdolliset koristeet päälle jäävään kankaaseen. 

Huolittele lyhyet sivut ja ompele niihin siksakin viereen, samanlaiset kaksoissaumat kuin teit aiemminkin. 

Ompele vetoketjun molemmat reunat kiinni lyhyeen sivuun. Älä käännä kankaan reunaa sisään piiloon, siitä tulee kaksinkertaisella kankaalla tönkkö. Et tarvitse saumavaroja. Huoliteltu reuna on siisti. Voit jättää sen näkyviin. 

Pussi on nyt rulla. Paina se suorakaiteeksi ja ompele pussin alareuna.

Kiinnitä ripustuslenkit tai ripustusnauha pussin yläreunaan. Ompele.

Kierrätysmateriaalit

käytöstä poistetut farkut
20 cm pitkä, vaatteesta purettu, hyvin toimiva vetoketju
1 m kankaaseen sopivaa nauhaa
koristeita  




samankaltaisia

0 kommenttia