Syksyisellä metsäretkellä saattaa sade yllättää. Silloin mieltä piristää termoskannusta mukiin kaadettu kuuma keitto, jota chilin tulisuus lämmittää.
Nuotion äärellä laavulla lämmitellessä tai kuusen alla sadetta pitäessä kaikki kuuma maistuu hyvältä, mutta kyllä tämä kookos-kurpitsakeitto on silti yksi suosikeistani.
Reseptistä tulee 6 mukillista. Riippuu retkeläisistä ja muista eväistä riittääkö se kahdelle vai kuudelle henkilölle.
Jos et retkeile, vie keittoa termoskannussa vaikka lounaaksi töihin tai välipalaksi harrastuksiin.
6 mukillista
öljyä
1 pieni myskikurpitsa
2 pientä porkkanaa
1 hapan omena
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl garam masalaa
chilihiutaleita maun mukaan
4 dl kookosmaitoa
8 dl kasvislientä
suolaa
salviaa
Kuori ja kuutioi kurpitsa, porkkanat, omena, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkotut kasvikset. Mausta garam masalalla ja chilillä. Sekoittele kunnes sipuli on kuullottunut.
Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta. Alenna lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Lisää salvia. Anna hautua vielä hetki. Tarkista maku.
0 kommenttia