Maukkaat arkisämpylät


Tuoreet sämpylät ovat arjen luksusta, jonka jokainen voi suoda itselleen. 

10 sämpylää

1 pkt kuivahiivaa
1 rkl sokeria
4 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
100 g pehmeää voita
12 dl vehnäjauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja leivontaan

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä kunnes se kuohahtaa. Se vie 10—15 minuuttia. Lisää suola. Sekoita joukkoon 9 dl jauhoista. Vaivaa muutama minuutti. Lisää voi ja loput jauhoista jatkaen samalla vaivausta. Lopeta, kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä 10 sämpylää. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille, ripota päälle vehnäjauhoja ja vedä jokaisen keskelle kevyt viilto. Peitä leivät liinalla ja kohota huoneenlämmössä.


 Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 



Samankaltaisia

0 kommenttia