Vastapaistettu maapähkinävoipipari ja lasi kylmää maitoa. Siinä herkkuhetki, josta minun olisi vaikea luopua.
Maapähkinävoikeksit ovat useimmiten sitkeitä tai kovia. Nekin ovat hyviä, mutta itse pidän rapeista kekseistä, minkä vuoksi olen kehittänyt tämän ohjeen, jossa kekseistä tulee huippurapeita.
n. 60 kpl
200 g pehmeää voita
1 tlk ( 230 g) maapähkinävoita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2 munaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Kun molemmat ainekset ovat huoneenlämpöisiä ja pehmeitä, valmista tulee alle minuutissa. Vatkaa joukkoon sokerit. Lisää taikinaan vaniljauute ja yksi muna. Vatkaa hetki. Lisää toinen muna ja jatka vatkausta vielä tovi. Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita kuivat aineet taikinaan.
Nosta taikina kylmään noin tunniksi.
Pyöritä taikinasta läpimitaltaan n. 2,5 cm olevia palloja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Herkuttele kylmän maidon kanssa.
0 kommenttia