Kuka sanoo ettei ruoalla saa leikkiä?
Kukaan, ei kukaan, usko, että tämä on vehnäjauhoista leivottu leipä! Leivän ulkonäkö ja maku muistuttavat erehdyttävästi ruisleipää, vaikka kyseessä on ehta vehnäleipä. Leivontatuoreena leivässä erottaa basilikan maun. Moni on keittiössäni ihmetellyt kuinka hyvin pohjoisen rukiin ja tropiikista kotoisin olevan yrtin maut sopivat yhteen. Kun leivän pakastaa – Simsalabim! – basilikan ominaismakukin vielä katoaa ja leipä on maukas perusruisleipä. Valeasu on täydellinen.
1 leipä
5 dl heraa (tai vettä)
2 rkl basilikatahnaa
1,5 tl suolaa
2 rkl chia-siemeniä
4 rkl pellavansiemeniä
1 tl hiivaa
11 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauhoja ja vehnälesettä)
Sekoita kaikki ainekset löysäksi taikinaksi, peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön 18–20 tunniksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä pyöreä limppu. Peitä leipä liinalla ja jätä se työtasolle kohoamaan 2 tunniksi.
Laita kannellinen rautapata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota kuuma pata varovasti uunista ja nosta leipä pataan. Paista kannella peitettynä 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä ilman liinaa. Nauti!
0 kommenttia