Isoäidin keittokirja eteisen tapettina

Leonardo da Vinkki - 5/02/2018


Lapsiperheessä eteisen seinät saavat kyytiä ja menevät nopeasti huonoon kuntoon. Otan tästä kaiken ilon irti. Seinäpinnoilla voi leikkiä, koska ne vaihdetaan kuitenkin nopeasti. 

Pari viikkoa sitten yksi seinänpätkä sai meillä peitokseen isoäidin keittokirjasta leikattuja sivuja. Innostuin tapetoimaan kirjalla seinää, koska siinä oli hauskoja, 60-luvun piirroksia ja tekstiä, joka nykypäivänä huvittaa. 

Tila on näppärästi keittiön vieressä, josta voi nyt nopeasti piipahtaa eteisessä ja tarkistaa seinältä vaikka täydellisen kananmunan keitto-ohjeen.


Tarvikkeet

keittokirja
lyijykynä
välineet sivujen leikkaamiseen (tilkkutöihin tarkoitettu leikkurisetti on tässä mainio)
valmista tapettiliisteriä
25 mm sivellin
muovia pöydän suojaamiseen

talouspaperia tai pois heitettävä rätti


Teko-ohjeIrrota ensin tarvitsemasi sivut repimällä irti kirjasta. 

Aseta ensimmäinen sivu seinälle ja tarkista sen suoruus. Merkitse lyijykynällä paperiin kohta, josta haluat sen leikata. Leikkaa arkin sivut suoriksi. Huomaa, että vanhan talon seinät voivat olla vinot. Huoneen kulmissa arkin molemmat sivut eivät siis välttämättä ole luotisuoria.

Suojaa työpöytä muovilla. Levitä sivulle valmista tapettiliisteriä ja kiinnitä se seinään. Tarkista, että paperi on tiiviisti seinää vasten, eikä sen alle jää ilmaa. Toista kunnes koko seinä on tapetoitu. 

Sivut pysyvät siistinä, kun varaat käsille talouspaperia tai pois heitettävän rätin, jolla kuivaat muovisuojan pinnan ennen kuin asetat sille uuden sivun.samankaltaisia

0 kommenttia