Hurmurin sämpylät

Höttö ei maistu. Pidän sitkeistä leivistä. Näissä sämpylöissä on juuri oikea suutuntuma ja aivan mahtava maku. Täydellinen sämpylä – se voisi olla tässä. 

Jos olet hurmausaikeissa, tämä on sinulle oikea resepti! Leipomisessa oikeastaan mikään ei voi mennä pieleen ja makumuisto on pysyvä. 

12 kpl 

5 dl vettä 
25 g hiivaa 
1 tl suolaa 
2 tl sokeria 
12–13 dl vehnäjauhoja 

Liuota hiiva, suola ja sokeri kylmään veteen. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa reippaasti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. 

Peitä liinalla ja kohota tunti. 

Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä rivakasti. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 12 osaan, leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Suihkuta sämpylöiden pinta vedellä ja kohota ilman liinaa 30 minuuttia. 

Pane vedellä täytetty astia uunin alatasolle. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suihkuta sämpylät toistamiseen vedellä, työnnä pelti välittömästi uuniin ja paista noin 25 minuuttia. 

Nosta sämpylät ritilälle ja jäähdytä ilman liinaa.

Samankaltaisia

0 kommenttia