Tilkkusilpputyyny

Leonardo da Vinkki - 8/16/2018

Kotikulmillani on karkkikauppa, jonka ovenpielessä on usein käytöstä poistettuja, muovisia makeislaatikoita, joita ohikulkijat saavat vapaasti ottaa. Moni laatikoista on lähtenyt matkaani, sillä helposti pinottavat, läpinäkyvät rasiat ovat nappi ratkaisu pienten kangastilkkujen säilytykseen. Kokoan kangassilpun väreittäin järjestettynä laatikoihin, joista ne on aikanaan helppo ottaa ommeltavaksi.

Kun sinisiä kankaanpaloja alkoi olla sen verran paljon, että laatikoiden kansia oli vaikea sulkea, ompelin pikku tilkuista tyynyn lastenhuoneeseen.

Toteutus

Ohje on tyynyyn, jonka mitat ovat 35 x 35 cm, mutta ompele koko, jota tarvitset. Tilkkutyön koko on tyynyn leveys + 2 cm ja 2 x tyynyn korkeus + 2 cm.

Aloita työ leikkaamalla puuvillakankaasta 7 cm leveitä suikaleita ja 7 x 7 cm ruutuja.  Ompele palat ruutuina riveiksi, silitä saumat auki, ompele seuraava rivi, yhdistä rivit, silitä sauma auki ja jatka samaan tapaan kunnes pala on 37 x 72 cm. Siksakkaa tilkkutyön reunat.

Taita tilkkutyö neliöksi siten, että kankaiden nurjat puolet ovat vastakkain. Kiinnitä vetoketju nuppineuloilla tyynynpäällisen lyhyille sivuille. Ompele vetoketju paikoilleen. Avaa vetoketju, käännä kankaiden oikeat puolet vastakkain ja ompele loput saumat yhteen. Käännä. Tyynynpäällinen on valmis.

Materiaalit

puuvillakankaiden tilkkusilppua
30 cm pitkä vetoketju

35 x 35 cm sisätyyny

samankaltaisia

0 kommenttia