Sirkuskorput

Leonardo da Vinkki - 8/07/2018

Pähkinäkorput, joita suurinkaan herkkusuu ei voi vastustaa.

Nyt viimeistään on aika hylätä kaikki korppuja kohtaan tunnetut ennakkoluulot! Päivän ohjeena huushollimme himoittu herkku: Sirkuskorput.

Kutsumme näitä pähkinäkorppuja Sirkuskorpuiksi, sillä niillä on taito kadota. Nyt niitä on – Simsalabim! – nyt niitä ei enää ole. Täytyy olla nopea! Muut ehtivät pistää viimeisetkin murut poskeensa, jos ei ole ketterä käänteissään.

Korppujen hyvää säilyvyyttä mökkiolosuhteissa on tässä reseptissä turha sitäkään mainostaa. Tottahan se on, mutta syödyksi tulevat sielläkin. Mainio vierasvieminen mökille nämä silti ovat.

25 kpl

2 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g hasselpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
25 g sulatettua voita
vuokaan voita ja korppujauhoja 

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä pähkinät, leivinjauhe, vehnäjauhot ja pieni ripaus suolaa. Sekoita jauhoseos ja sulatettu voi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Anna kakun hetki tasaantua ja ota se sitten vuoasta. Jäähdytä. 

Leikkaa kakku puolen sentin viipaleiksi. Levitä palat pellille. Paista paloja muutama minuutti 200 asteessa, jotta ne saavat hiukan väriä. Paahtamisen jälkeen korput kuivataan kevyiksi ja kuiviksi matalammassa lämpötilassa. Kiertoilmauunissa lämpöä saa olla 50 astetta. Tavallisessa uunissa kannattaa uunin luukku jättää raolleen ja asettaa lämpötila 75–100 asteeseen.




samankaltaisia

0 kommenttia