Ahneen oravan kranssi


Viime viikolla sain jalkakäytävällä kulkiessani kävystä päähäni. Yllättyneenä ympärilleni katsoessani näin sembramännyn oksalla himokkaasti siemeniä mutustavan, pullean oravan. Siis, todella lihavan, Jabba the Hutt -osastoa. Eläimellinen ahneus oli sitä luokkaa, että katse etsiytyi väkisinkin puun juurelle. Minkä aarteen ohitse olinkaan kulkea! Maanpinta peittyi tyhjäksi kalutuista kävyistä, jotka eivät ollenkaan muistuttaneet puussa olevia sinertäviä käpyjä, joita niitäkin lojui maassa muutama.

Pakkohan niitä oli kotiin kerätä! Harmi vaan, ettei mukana ollut suojahansikkaita, sillä osa kävyistä oli pihkaisia. Kuivattelin käpyjä yön yli sanomalehden päällä ja aloin ihmetellä mitä näistä tekisin. Todennäköisesti palaan käpyjen pariin joulun alla, mutta muutama oli käytettävä heti. En voinut vastustaa kiusausta! 

Ahneen oravan kranssi syntyi hetkessä, sillä oravahan tässä tekee suurimman työn.

Tarvikkeet

oravan kaluamia pihdan käpyjä
tukevaa rautalankaa
huonot sakset tai leikkaavat pihdit
tukeva neula tai naskali

Teko-ohje

Asettele sanomalehdelle käpyjä ympyrään, kunnes sinulla on haluamasi kokoinen kranssi. Mittaa tukevasta rautalangasta n. 10 cm ympyrää pidempi pätkä ja katkaise se. 

Lävistä käpyjen alaosat neulalla tai naskalilla. Pujota  rautalanka reikien läpi. Käännä kranssi ympyräksi ja kiedo rautalangan päät yhteen. Muotoile yhteen kiedotuista rautalangoista koukku kranssin taakse. Kääntele käpyjä ylös ja alas, jotta muoto ei ole tasaisen lattana.

Valmis!

Tämä oli tällainen pikaversio. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa, olisin ehkä laittanut käpyjen väliin täytettä, esim. kellertävää meriheinää. Se olisi saanut hapsottaa käpyjen juurella ja noin 2/3 niiden mitasta. Käpyjen kärjet jättäisin paljaaksi, koska se korostaa tötteröiden hauskaa graafisuutta. Nyt kuitenkin tällainen karumpi versio, joka ei ole hullumpi sekään.

Ja vielä, erityiskiitokset Riikka Turuselle, joka Facebook-ryhmässä tunnisti postauksen puun sembramännyksi. Oikeaan osunut tieto, ja tuli täällä tarpeeseen.


Samankaltaisia

0 kommenttia