Pionimyrsky

Leonardo da Vinkki - 7/13/2017


Peltolan siirtolapuutarhayhdistys täyttää 70 vuotta 16.7.2017. Tähän ihanaan, turkulaiseen puutarhaidylliin pääsi tutustumaan viime sunnuntaina, kun monet mökkiläiset avasivat avointen ovien päivänä porttinsa ja päästivät kaupunkilaiset tutustumaan pikku paratiiseihinsa.

Siirtolapuutarhan vuosittainen avointen ovien päivä on itselleni jo perinteinen retkikohde, johon on ihan pakko päästä. Rakkaudella hoidetut puutarhat ovat helmiä, joista löytää loputtomasti ihasteltavaa. Yksikään retki ei ole tuntunut vanhan toistolta. Päinvastoin, tuntuu kuin joka kerta tulisin uuteen paikkaan. 

Mökkejä on alueella yli 200, joten kaikkiin avoinna oleviin kohteisiin ei samalla reissulla ehdi tutustua, vaikka kuinka mieli tekisi. Lisäksi, tutustumismahdollisuudet vaihtelevat. Viime kerralla suljettu puutarha saattaa olla tänä vuonna yleisölle avoinna. Vuodetkaan eivät ole samanlaisia. Sääolosuhteet vaihtelevat. Viime vuonna saattoi menestyä ruusut, tänä vuonna kärhöt. Kasvukausi saattaa olla lämpimän kevään takia etuajassa tai kylmyyden vuoksi myöhässä ja avointen ovien päivän ajankohtakin vaihtelee, joten eri käynneillä kukkivat eri kasvit. 

Vaikka puutarhat ovat perinteisiä, niissä tutustuu myös puutarhatrendeihin ja viimeisimpiin villityksiin. Tällä kertaa huomioni kiinnittivät tänä kesänä selvästi suosioon nousseet ötökkähotellit, joita löytyi monista puutarhoista. 


Tarkkasilmäinen vieras saattoi löytää kasvien siimeksestä esim. tämän talon isännän isän rakentaman hauskan auton. 


Sunnuntaina huomion varastivat kuitenkin pionit. Alueella leijui huumaava tuoksu ja pensaat peitti kukkien kuohu. Olisin halunnut avata retkituolin jokaisen pensaan viereen ja piirtää ja maalata ihanat kukat talteen. 

Lopussa pieni otos pionimyrskystä, vaikka kuvat eivät alkuunkaan tee vaikuttavalle kokemukselle oikeutta.


samankaltaisia

0 kommenttia